dilluns, 7 d’abril del 2008

Torno a no ser notícia... a l'informatiu de la Ràdio

Definitivament no entenc res... El primer cap de setmana després que l'Alcalde va notificar a l'escola que em trauria del Montcau i l'escola es va mobilitzar, la Ràdio no diu res, però la Fura sí.

El cap de setmana següent sí que va parlar de mi, i amb la meva directora i el meu alcalde. Però ara que tota l'escola: 100 signatures de pares i mares, AMPA, claustre de professors, Consell Escolar i a més a més 300 signatures de ciutadans fan que l'Alcalde digui a l'AMPA que tornaria a valorar la situació... Ràdio Gelida no en diu res.

Sembla que si la notícia no surt de l'Ajuntament, no és notícia a la ràdio municipal. Sort que hi ha mitjans que sí que se'n preocupen... i si no veieu que diu La Fura:

Centenars de firmes i l’escola intensifiquen la pressió per evitar el trasllat del fanal

GELIDA

La pressió sobre l’alcalde Lluís Valls per tal que es faci enrere en la seva decisió de traslladar el fanal de l’escola Montcau a la plaça de l’Església s’intensifica. Ahir dijous estava previst que se li lliuressin els centenars de firmes veïnals demanant deixar el fanal a l’escola. A més, l’Ajuntament també ha rebut diverses cartes de l’escola que van en el mateix sentit.

El fanal encara resta al pati de l’escola Montcau, a l’espera que el traslladin.

En les darreres setmanes, la pressió sobre l’Ajuntament perquè no mogui de lloc el fanal modernista del Montcau s’ha intensificat. Ahir a la tarda estava previst que es lliuressin a l’Ajuntament les firmes veïnals recollides, que a l’hora de tancar la present edició de La Fura, encara no s’havien comptabilitzat totes, però que fa tres setmanes eren 300.

A més de les firmes, la comunitat educativa de l’escola Montcau fa pinya en la defensa de mantenir el fanal on és des de fa 30 anys. L’alcalde ha rebut ja cartes de la direcció del col•legi, del claustre de professorat, de l’AMPA, del Consell Escolar, totes defensant el que, amb els anys, s’ha convertit en símbol de l’escola. També ERC de Gelida, a través del seu web, reclama que la lluminària no es toqui.

Dissabte passat, durant la jornada de portes obertes, el col•legi era ple de cartells reclamant que el fanal no es toqués, com també Des de fa setmanes el poble de Gelida és ple d’adhesius.

Un fanal que l’Ajuntament va comunicar a l’escola a mig mes de març que se l’enduria de forma imminent per tal de traslladar-lo a la remodelada plaça de l’Església, modificant el projecte inicial fet per l’anterior govern local, que no ho contemplava. Tot i així, de moment el trasllat no s’ha fet, en principi fins que se’n trobi un de substitut; l’original es portarà a restaurar abans de tornar-lo al mig de la plaça de l’Església, on ja havia estat fins als anys setanta.

Per altra banda, a l’enquesta setmanal que La Fura va dedicar al fanal, i que va tenir el doble de participació de l’habitual, el 70% van demanar que es quedés a l’escola i el 30% restant, que torni a la cèntrica plaça de l’Església.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure, no es va parlar del fanal a l'informatiu però sí que es va parlar al final de la tertúlia doncs va trucar l'Enric Carafí fins i tot.

Sí que es cert però que no es va dir en cap moment res sobre les signatures ni les cartes ni la reunió de l'AMPA amb l'Alcalde.

Carles

Anònim ha dit...

I tant que sen va parlar, i molt bé que ho va explicar l'Enric.
També podriem parlar d'altres temes del Montcau, com estat instalacions, gimnas, tanques, etc etc. i no crec que tot sigui responsabilitat de l'ajuntament.
La Ràdio difont les noticies, i si cal o volem que és parli d'algo en concret sels comunica i ho fan, no cal que surti de l'ajuntament.
Heu comunicat algo?

Anònim ha dit...

No cal comunicar-ho també s'ha de preguntar o trucar. Bé que es va preguntar a la regidora d'educació que en pensava i va dir que era una decissió de l'Alcalde. No té gaire sentit que a diaris comarcals surti com a noticia l'escola i a l'informació de Ràdio Gelida només com a comentari de les persones que passen casualment pel CIC i que moltes no tenen ni idea.