dijous, 27 de març del 2008

10 raons per no marxar del Montcau!

Uns amics m’han fet arribar un escrit amb 10 motius per quedar-me al Montcau. Són aquests:

1. Tanta legitimitat té el pati del Montcau com la plaça de l’església per acollir el Fanal, tots dos són espais públics de Gelida.

2. El Fanal és propietat de l'Ajuntament, el Montcau també, i tots els gelidencs som l’Ajuntament de Gelida.

3. El Montcau va néixer amb el Fanal incorporat, la plaça de l’església és molt més antiga i va néixer amb altres elements centrals, com per exemple una font.

4. El Montcau va adoptar el Fanal, l'Ajuntament va renunciar a la seva paternitat els anys 70 en treure’l de la plaça i enviar-lo a l’escorxador.

5. El Fanal no va ser instal.lat al Montcau per acollir-lo temporalment, es va posar per formar part de l’escola. Hi ha hagut 35 anys per poder tornar-lo a la plaça de l’església i no s’ha fet perquè tothom entenia que era part del Montcau.

6. El Fanal és un símbol del Col.legi Montcau, que el diferencia de totes les escoles idèntiques que es van construir fa 30 anys seguint el mateix patró.

7. El Fanal, com a peça patrimonial, dóna prestigi a l'escola.

8. La restauració que necessita el Fanal no implica cap canvi d’emplaçament.

9. La plaça de l’església d'avui (façanes, comerços, trànsit...) no té res a veure amb la plaça de l’església que va tenir el fanal.

10. Una plaça que es remodela pot tenir un nou element simbòlic, un nou fanal tant o més maco que l'antic, una font, una escultura, etc.


Amb aquests raonaments se’m fa difícil marxar del Montcau. M’han sorprès tant que m’han deixat sense paraules, per tant us animo a que continueu la llista. Segur que a l’assemblea de l’AMPA de l’escola que es fa avui sortiran més arguments…

Quant m’estimeu!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un bona raó és que ja n'hi ha prou de gastar alegrement els diners municipals sense criteri. De que serveix posar-nos a fer bancs de trencadís a la plaça de l'església si al mateix temps no conservem les façanes antigues i deixem que les canviin per posar toxto i alumini. Una mica de seny!

Unknown ha dit...

MÉS RAONS PER NO MARXAR DEL MONTCAU

 Al Montcau el poden contemplar sense el perill d’atropellament que comporta badar a la Plaça de l’Església.

 El veuen més persones al Montcau que a la Plaça perquè cada dia passen pel seu costat tots els que entren al Montcau i al Montcauet, un munt !, ... més els que passen pel carrer, els de l’Escola de Música, els de les extraescolars, els de les activitats del Pla de l’Entorn, els que van a la Festa Major, els va celebren festes i portes obertes, ...... més d’un munt !

 Per santa Llúcia aquest any passat va anar molt bé tenir una plaça ben espaiosa, no cal posar-hi el fanal del Montcau al mig.

 Si fa 30 anys va anar a parar al Montcau, perquè l’havien llençat i durant tant de temps ningú havia reclamat la seva propietat... “Santa Rita, Rita, Rita, lo que se da no se quita!”

 Convé un estalvi energètic, a la Plaça de l’Església hi ha molta llums encesos i per encendre. No calen els del fanal del Montcau.



Mercè Pujol