dilluns, 17 de març del 2008

No sóc notícia... a la ràdio

Avui estic un pel trist. Esperava sentir a parlar de mi aquest cap de setmana a Ràdio Gelida, però no van dir res. Pensava que la recollida de signatures, que ja supera les 300, i el reportatge de La Fura serien motius suficients per dedicar-me uns minutets a l’informatiu… Però no. Tampoc van dir res durant l’entrevista a la Regidora de Participació. Per si fos poc van donar vacances a la tertúlia setmanal.

He perdut una oportunitat d'explicar el meu cas als gelidencs que escolten la ràdio i s'informen a través d'aquest mitjà. Però no defalliré, puc parlar i demanar-vos ajut des d'aquest bloc. D'aquesta manera us refrescaré els vostres records viscuts amb mi al Montcau, i denunciaré la impotència d’aquells que se senten bandejats, que són menystinguts i que s'utilitzen com a objecte de canvi.

Ara bé, no tots els gelidencs saben arribar fins aquí per escoltar-me i parlar amb mi. Tampoc no tots els gelidencs llegeixen la Fura o d’altres diaris locals. Per tant uns amics han tingut una excel.lent idea. Que fora de Gelida sàpiguen també la injustícia que l’Ajuntament està a punt de cometre en contra meu. Estic segur que al món hi ha moltes persones que comprendran la meva situació i em donaran el seu suport. Aquests amics han creat una presentació per a que la difongueu als vostres contactes per e-mail. L’han feta en català i en castellà, per a que arribi el més lluny possible. Si voleu podeu enviar-me els e-mails dels vostres contactes i jo ja m’ocuparé d’enviar-li’s. Aquests són els vostres deures per les vacances de Setmana Santa!

Per cert, durant les vacances l’escola es torna molt solitària. Mai he tingut por, ni tant sols als actes incívics, i són més de 30 anys! Però sí que estic un pel neguitós… estaré sòl un bon grapat de dies sense ningú que pugui defensar-me si vénen a buscar-me. Per això deixaré de parlar fins que torni a obrir l’escola. Així em podré concentrar a tenir els ulls ben oberts.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

He de reconèixer que em costa una mica posicionar-me sobre aquest tema.
Em costa perquè jo sóc un dels que, com molts, estic molt descontent (per no dir enfadat) amb la manera de fer, barroera i arbitrària, dubtosament "democràtica", de l'equip dels socialistes d'aquest poble.
Pel que he pogut saber, el tema del fanal (del Montcau o de la plaça de l'Església, segons es vegi) no ha estat pas l'excepció, i la política dels fets consumats i de l'"ordeno i mando" ha tornat a ser l'ordre del dia.
És trist, però no em sorprèn. Al contrari: la sorpresa hauria estat que s'haguéssin preocupat de saber la opinió de l'escola, dels mestres, dels pares o de la societat civil gelidenca en el seu total.
El que sí m'ha sorprès molt és que a Ràdio Gelida no se'n digués res aquest cap de setmana passat (15 i 16 de març) quan a Gelida el debat ja està plenament al carrer. Potser el fet que tampoc no hi hagués tertúlia hi ha influit, però esperava que en diguessin alguna cosa. Ni tant sols cap referència a l'entrevista que van fer a la regidora de participació ciutadana. Res de res, una llàstima i una badada, crec, per part de Ràdio Gelida. Estic segur però, almenys així ho espero, que sabran corregir-ho.
Sigui com sigui, i malgrat tot això, jo estic d'acord que es torni el fanal a la plaça de l'Església.
És el lloc pel qual va ser creat i cedit al municipi, i això, segons el meu punt de vista, ja hauria de ser motiu suficient per la seva tornada.
A més a més, mai no és tard per corregir els errors: 30 anys, si ho mirem fredament, tampoc no són tants, i jo considero més important corregir l'error que va ser treure'l de la plaça que no pas mantenir-lo al Montcau.
Les argumentacions sobre sí ja és un símbol del Montcau o si ens ha acompanyat durant els nostres anys d'estudi a l'escola, entre d'altres, les trobo una mica secundàries. Del tot respectables però també del tot insuficients, al meu parer.
D'altra banda, tampoc no em puc estar de dir que em fa la impressió que molts dels posicionaments en contra del trasllat són, en essència, posicionaments en contra del mateix equip de govern. Potser m'equivoco i no és això (m'agradaria equivocar-me), però és aquesta la impressió que em fa i crec que no m'allunyo massa de la realitat.
Crec que hauriem de saber separar les coses i poder emetre les opinions separant els temes, perquè d'altra manera sembla que estem fent una campanya electoral contínua, i no crec que sigui la millor manera d'avançar.
Sigui com sigui, malgrat la meva opinió és favorable al canvi, si una munió de signatures fes canviar d'opinió l'ajuntament, cosa poc probable donada la seva minsa capacitat d'entomar derrotes (que és com s'ho prendrien, no pas com una voluntat popular), a mi tampoc no em representaria cap problema. No crec que tot plegat sigui pas tant important.

Dani Subirana Miquel

Anònim ha dit...

Vaig a donar la meva opinió tenint en compte que fa molt poc que visc a Gelida.
El problema no és tant l'ubicació del fanal. Malgrat que la plaça veig que ha canviat de quan hi havia el fanal fa 30 anys potser sí que encaixa més que no pas al pati de l'escola. Però no tot és tan matemàtic i no seria el primer exemple d'estils barrejats.
Aquí el que realment es questiona és el procediment. Aquest fanal hagués acabat podrit i desfet sinó l'hagués recuperat el Col.legi Montcau. Per tant tenen molt a dir. Si a més resulta que tenen unes reivindicacions, d'altra banda totalment lògiques, cap a l'Ajuntament i que no han estat satisfetes tenim polèmica assegurada. Li afegim a això que han triat les pitjors maneres per adreçar-se a l'escola, doncs hem generat un sentiment de repulsa a la decisió per molt lògica que ens pugui semblar.
Tanmateix no sé que dir que 30 anys són pocs anys. És tota una vida, i si la comptes per terminis d'hipotèca és inmortal...

Anònim ha dit...

Després de llegir l'escrit que publica en Dani Subirana, m'agradaria fer alguns comentaris. D'entrada, agrair-li que signi la seva opinió, com he fet jo en dues entrades anteriors, perquè penso que això permet tenir un debat real i creïble, en què es puguin exposar els arguments sense cap sospita de manipulació. I animo els lectors d'aquest bloc a fer el mateix. Hem de perdre la por a expressar les nostres opinions.
Comparteixo amb el Dani la seva visió sobre la manera d'actuar d'aquest equip de govern. Crec que confonen l'opinió majoritària (la seva) amb l'opinió única. Que siguin més, no vol dir que no s'hagin de tenir en compte les altres opinions, que minoritàries o no, també compten. Sobretot perquè les opinions que s'han bandejat en aquest cas són les de l'escola (direcció, professorat, ampa, etc.) i, en general, les de la població ja que s'ha canviat un projecte (el de la plaça de l'Església) sense consultar a ningú.
Discrepo de la conclusió que en treu. Jo sóc partidari que el fanal romangui al Montcau. En primer lloc perquè em sembla el seu propietari legítim, després de les vicissituds viscudes pel fanal i ja sobradament conegudes pels lectors d'aquest bloc. En segon lloc, perquè la fi no justifica mai els mitjans. Si estem d'acord que el tema s'ha plantejat inadequadament, no podem permetre que, a sobre, se surtin amb la seva. Allò de ser cornut i pagar el beure. Hi ha hagut una falta de respecte, que s'ha fet evident a través de la comunicació d'una decisió ja presa. I aquets fet és prou motiu per generar rebuig a la proposta. Perquè les formes, en democràcia, sí que compten.
En Dani lamenta que es pugui polititzar el tema. Segurament no li falta raó. El problema l'ha generat un alcalde. Aquest alcalde governa còmodament amb una majoria de 8 regidors sobre un total de 13. Quan li retreuen el trasllat a la regidora d'educació, segons va dir al consell escolar, atribueix la decisió al regidor d'Urbanisme, que és l'alcalde, com si les decisions en un ajuntament fossin compartiments estancs. Jo no vull una "campanya electoral contínua", però tampoc no sóc partidari de manifestar la meva opinió cada quatre anys, sobretot quan veig que es comet una injustícia. Quan es va aprovar el projecte (que no contemplava el trasllat del fanal) el grup socialista estava aleshores a l'oposició. No va manifestar en cap moment la voluntat d'incorporar aquest trasllat. Que jo recordi, tampoc estava contemplat en cap programa electoral. Ja he dit abans que no s'ha fet cap exposició pública de la modificació per incloure el nou disseny de plaça i la recuperació del fanal. Al meu entendre, estem davant d'una manera de fer que em rebel·la. I contra la qual lluitaré sempre.
Sense oblidar, com he escrit en anteriors comentaris, que sí, que el fanal s'ha convertit en un símbol del Montcau. És una peça singular, única, molt valuosa, que l'escola hauria de conservar i potenciar com a símbol d'identitat i com a valor patrimonial. Penso que els gelidencs també podem gaudir del fanal en el seu emplaçament actual i hem de reinvindicar una inversió en el seu manteniment. L'educació en el nostre municipi i arreu, es mereix i necessita de tot el prestigi que siguem capaços d'abocar-hi. I el fanal li dóna aquesta categoria. O no és digne, un centre educatiu, de tenir un element patrimonial en el seu pati?

Gil Coma Masana

Anònim ha dit...

No pateixis Fanal nosaltres et defensarem! No crec que s'atreveixin a treuret en setmana santa

Anònim ha dit...

Per què no feu una recollida de signatures via internet? Veig a la barra lateral que el full s´ha d´imprimir i dur a l´Ajuntament...
M´ha arribat la notícia via e-mail -no en sabia res- i als que ja no som a Gelida i ens agradaria donar suport a la vostra iniciativa, ens és difícil fer-ho d´aquesta manera... Com a ex-alumne del Montcau i persona encara molt vinculada a Gelida crec que hi tinc també el meu dret a dir. Si tot el raonament del retorn del fanal a la plaça es basa en el sentit conservador de l´acte trobo que l´explicació és d´una pobresa argumental que fa riure: francament penso que tant li fa els anys que ha estat aquí o allà. No veig la necessitat de moure un element només per la nostàlgia que produeix a...qui?.
Els qui ara tenen la paraula de debò és la comunitat educativa del Montcau: mestres, alumnes, pares... siguin nouvinguts o no. I pel que em sembla, estan disposats a lluitar. Per tant, la meva opinió és que l´Ajuntament faria bé d´escoltar-los.
El meu suport des d´aquí.

El Fanal del Montcau ha dit...

Benvolguda Marta,

Tens raó. Sempre has tingut bones idees... De fet els meus amics també han iniciat la recollida de signatures per internet. Surt al final dels pps en català i castellà que han el.laborat per distribuir per e-mail.

Ho posaré tot també a la barra lateral perquè ho trobeu millor.

Moltes gràcies!

Anònim ha dit...

Ho teniu clar que canviareu la decisió de l'Alcalde. El fanal a la plaça!!!!!

Anònim ha dit...

Ha ha ha, ara ho has dit, la decisió de l´ALCALDE!!!! quin riure, com el gran dictador però en versió municipal, ha ha ha...